VIHAPUHEESTA

TulostusversioTulostusversio

Viime aikoina varmasti jokaiselle on tullut tutuksi termi vihapuhe. Voisi sanoa, että tuon käsitteen esilläpidosta on tullut ikään kuin muoti-ilmiö. Entisaikoihin verrattuna ei tarvitse sanoa kovin ihmeellistä mielipidettä, kun jo joku on loukkaantumassa ja syyttää vihapuheesta.

Ja tuntuu siltä, että äärirajoja vihapuheen kriminalisoimisessa ei ole vielä saavutettu, vaan eri puolilla maailmaa ollaan säätämässä vieläkin tiukempia lakeja, joilla yritetään poistaa kaikki puhe ja ilmaisu, joka hiemankin saattaisi loukata jotakuta. Noissa lakiehdotuksissa mennään niin pitkälle, että jopa kaiken loukkaavaksi koettavan materiaalin hallussapitokin olisi jo rangaistavaa. Ei ihme, että toisaalta monelta asiantuntija taholta kuuluu huolestuneita kommentteja, ollaanko samalla täysin menettämässä oikeus sananvapauden ilmaisuun!

Suomessa syyte vihapuheesta on viime vuosina henkilöitynyt tunnetuimmalla tavalla Päivi Räsäseen. Kun lukee somesta vastapuolen törkypuhetta, jolla he solvaavat ja vastustavat Päivi Räsästä, voisi todeta, että koko maailmasta on vaikeampaa löytää räikeämpää vihapuhetta kuin ovat nuo kommentit Räsästä vastaan! Mutta näinhän se on, että vihapuhesuoja koskee kaikkia muita, mutta ei uskovia.

Vuosi pari sitten Helsingin Pride-kulkueessa huudettiin ja hoettiin suureen ääneen iskulausetta: ”Aito avioliitto on paskaa!” Kuitenkin Aito avioliitto ry on monien tuhansien suomalaisten kannattama julkinen ja laillinen rekisteriyhdistys, joka tukee periaatetta, joka on ollut vuosituhansia koko ihmiskunnan hyväksymä ja kannattama periaate, eli miehen ja naisen välistä avioliittoa. Miksi valtakunnan syyttäjä ei ole nostanut ensimmäistäkään syytettä vihapuheesta, jolla loukataan monen miljoonan ihmiset mielipidettä, kun julkisesti Helsingin kaduilla saa kutsua aitoa avioliittoa paskaksi?

Mutta tämäkin ilmiö on yksi niistä asioista, jotka Raamattu on ennustanut liittyvän erityisesti lopunaikaan. Raamatun ennustusten mukaan tällainen henkinen ilmapiirin muutos täytyy tapahtua ennen Kristuksen toista tulemista. Maailma syyttää uskovia vihapuheesta, mutta eräänä päivänä tämän maailman ihmiset eivät ainoastaan puhu vihapuhetta uskovia vastaan, vaan uskovat joutuvat lopulta kaikkien kansojen VIHATTAVAKSI Jeesuksen nimen tähden, Raamatun sanoja suoraan lainatakseni (Matt. 24:9). Uskovia jopa vangitaan, piestään ja tapetaan uskonsa vuoksi.

Surullista on ollut todeta, että jopa monet kirkon työntekijät, papit, kirkkoherrat ja entiset tai nykyiset piispat ovat menneet tämän maailman puolelle ja paheksuneet Päivi Räsästä tai muita uskovia, jotka haluavat julkisesti pitää kiinni Raamatun mukaisesta avioliittokäsityksestä. Mutta voisi sanoa, että kyllähän Jeesus ennusti tämänkin asian etukäteen. Jeesus sanoi yläsalissa viimeisenä iltana opetuslapsilleen, että ”tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa teitä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle”. (Joh. 16:2). Eli tullaan näkemään myös aika, jolloin porttokirkon hengelliset johtajat luulevat, että he tekevät hyvän työn Jumalalle vainotessaan ja tappaessaan uskovia! Tämä väite saattaa tuntua jostakin mielettömältä, mutta emmekö jo tässä ajassa ala nähdä ja kuulla mitä irvokkaampia kommentteja kirkon ja sen työntekijöiden taholta. Yksi viimeisimmistä on Kirkko ja kaupunki lehden päätoimittajan Jaakko Heinimäen kirjoitus, jossa hän väittää, että taivaalliset Karitsan häät ovat varsinaiset sateenkaarihäät!

Eli vihapuheen kasvaessa uskovia vastaan, muistetaan, että näin täytyy Raamatun mukaan tapahtua, ja että meidän vapautuksemme on lähellä!