32. Natsi-Saksan kartta

Joku ehkä kysyy, eikö Natsi-Saksa olisi yhtä hyvin yksi noista päistä. Onhan totta, että Hitler surmautti enemmän juutalaisia kuin kenties kukaan muu historian aikana. Mutta Hitlerin Natsi-Saksalta puuttui kaksi asiaa, ollakseen yksi noista Ilmestyskirjan kuvaaman pedon päistä.

Ensiksikin se ei koskaan päässyt kovista yrityksistään huolimatta maailmanvallaksi, joka olisi hallinnut pysyvästi suurta osaa edes Euroopasta. Koko Natsi-Saksan aikakausihan jäi verrattain lyhyeksi historian valossa. Toiseksi Hitler ei koskaan päässyt laajentamaan aluettaan Lähi-itään ja samalla Luvatun maan alueeseen saakka, vaikka sitä kovasti yrittikin ja se oli hänen tavoite! Arabivaltiot olivat kylläkin yhteydessä Natsi-Saksaan, mutta Israelin alue pysyi koko Toisen maailmansodan ajan Britannian ja Ranskan mandaattina. Näin ollen Natsi-Saksa ei täytä niitä tuntomerkkejä, jotka pedon seitsemänteen päähän liittyvät.

On mielenkiintoista huomata, että aina kun Jumala toteuttaa suuren suunnitelmansa ja lupauksensa, saatana yrittää viime hetkellä raivoisasti estää sen. Tästä ovat mm. osoituksena hirvittävät juutalaisvainot, ennen Israelin valtion syntymistä.

(Ylläoleva kartta on vain ylimalkainen, lähinnä osoittaen sen faktan, että Natsi-Saksa ei ulottunut Lähi-itään saakka. Eihän esim. Ruotsi ollut Saksan liittolaisia,  vaikka kartasta niin voisi päätellä, vaan puolueeton.)