59. Nykyajan taisteluvälineet

59. NYKYAJAN TAISTELUVÄLINEET

Kun Johannes puhuu Eufrat-virran takaa tulevista sotajoukoista, hän käyttää sanontaa ratsuväki ja hevosen selässä istujat. Meidän on taas muistettava, että Johanneksella ei ollut muita sanoja ja käsitteitä kuvata näkemäänsä näkyä. Ei hän voinut puhua suihkuhävittäjistä, panssarivaunuista, ohjuksista jne. Emme tarvitse siis ottaa sanoja kirjaimellisesti, vaikka sellaisiakin tulkintoja olen tavannut. On jopa selitetty, että edeltävien sotien seurauksena maailman elintaso olisi heikentynyt ja teknologia tuhoutunut, joten kyseessä olisi kirjaimellisesti ratsuväki! Samoin, kun Hesekiel kuvaa Googin sodan jälkikorjuuta, olen jopa lukenut selityksiä, että on jouduttu palaamaan vanhanajan aseisiin, joita voi polttaa (Hes. 39:9,10). Mutta emme toki tarvitse ajatella noin kirjaimellisesti, vaan kyllähän nykyajankin sotatantereelta löytyy paljon polttoainetta, ja mitä kenties tulevaisuuden aseista löytyykään. (Palaan kuitenkin Googin sotaan myöhemmin).

Tuo yllä oleva kuva puhuu puolestaan, mitä kenties Johannes näki. Nykyajan aseiden suusta lähtee todellakin ”tuli, savu ja tulikivi”, ja niiden voima on ”suussa ja niiden hännässä”! Miten sattuva onkaan Johanneksen kuvaus, kun hän sanoo: ”niiden hännät näet olivat käärmeitten kaltaiset, ja niissä oli päät, joilla ne vahingoittavat.”

Joka tapauksessa tämä kuudes pasuuna näyttää olevan kaikista rankin vitsaus, mikä lopunaikana on ihmiskuntaa tuohon mennessä kohdannut. Saahan siinä surmansa kolmas osa ihmisistä! Sehän vastaisi nykyään yli kahta miljardia ihmistä! Mielenkiintoista on myös se, että tässä vaiheessa ei enää sanota ihmisistä, että heissä olisi syntynyt pelkoa Jumalan tuomioita kohtaan, kuten kuudennen sinetin jälkeen (Ilm. 6:15-17). Päinvastoin heistä sanotaan, että he eivät tehneet parannusta kättensä teoista ja ”he eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan” (9:20,21).

Kuinka sattuvasti nuo neljä asiaa kuvaavatkaan tämän ajan ihmisten elämäntyyliä! Murhat viittaavat siihen rakkaudettomuuteen, joka ihmiskunnan keskuudessa on lisääntynyt lisääntymällä. Tuntuu siltä, että ihmishenki ei ole tässä maailmassa enää missään arvossa. Ihmisestä on yksinkertaisesti tullut kauppatavaraa! Sana ”velhous” tulee kreikankielin sanasta ”farmakeia”, joka sanakirjojen mukaan voidaan kääntää: lääkkeiden käyttö, myrkyn sekoitus, taikuus, noituus, velhous. Ainakaan itselleni meidän raamatunkäännöksissä oleva sana velhous ei oikeastaan sano yhtään mitään, mutta kun vertaa noita muita käännösvaihtoehtoja, alkaa jo raksuttaa. Eikö monen tämän ajan ihmisen yksi suurimpia ongelmia ole, että pää pitää saada sekaisin millä päihteillä tai kemikaaleilla tahansa. Sana ”haureus” tulee kreikankielen sanasta ”porneia”. Se tarkoittaa tietenkin kaikenlaista haureuden ilmenemismuotoa, mutta kuinka kuvaavaa, että tuo alkukielensana kuvaa ilmiötä, josta on tullut suuri kirous tälle ajalle. Myös neljännestä lopunajan synnistä on tullut meille sivistyssana, joka kuvaa varastamisen himoa: kleptomania (kreik. kleptoo ). Varastaminen ja epärehellisyys kuvaavat niin sattuvasti tätä aikaa. Joskus tuntuu siltä, että kaikki mikä irtoaa, varastetaan!

Saa siis kuvan, että paatumus on saanut niin suuren vallan ihmiskunnan keskuudessa, ettei enää ole paluuta parannuksen tekoon ja katumukseen. Jumala kylläkin kutsuu ihmisiä monella tavalla parannuksen tekoon, mutta jos ihmiset eivät halua kuulla Jumalan ääntä, lopulta Hän sallii ihmisen paatua entistä enemmän. Näinhän kävi esim. faaraolle, joka esti Israelin kansaa lähtemästä Mooseksen johdolla Egyptin maasta. Seitsemän ensimmäisen vitsauksen kohdalla sanotaan, että faarao paadutti itsensä, mutta kahdeksannesta vitsauksesta lähtien sanotaan, että ”Herra paadutti faraon sydämen, niin ettei hän päästänyt israelilaisia.” (2.Moos. 10:20)! Kun Jumalan vastustamisessa ja paatumuksessa on menty näin pitkälle, ei ole enää paluuta.

Olen usein miettinyt, kuinka mieletön ja hirvittävä tuo tulevaisuuden maailma tuleekaan olemaan. Kun muistaa, että kaikki uudestisyntyneet kristityt ovat tuossa vaiheessa tempauksen kautta otettu jo pois pakanakansojen keskuudesta, voi demoninen pahuus levitä ja rehottaa estoitta! Jäljellä olevat ihmiset voivat olla jopa kieroutuneiden seksuaalisten himojen vallassa, mitä erilaisimpien päihteiden väärinkäyttäjiä, sekä monien okkultistisien voimien vallassa. Olen usein kauhulla ajatellut, kuinka hirvittävä paikka elää tuollainen maailma tuleekaan olemaan!