34. Pedon haavoitettu pää

34. PEDON HAAVOITETTU PÄÄ

Pedosta annetaan vielä yksi tuntomerkki. Yksi sen päistä oli ikään kuin kuoliaaksi haavoitettu, mutta kuolinhaava parani (Ilm. 13:3). Herää tietysti kysymys, mikä noista seitsemästä päästä?

Itse ymmärrän, että sen täytyy olla tietenkin se pää, joka edustaa viimeistä lopunajan liittovaltiota. Näin siksi, koska muut pääthän ovat jo ajan historiassa lopullisesti lakanneet olemasta. Lopunajalla siis syntyy ja kehittyy vähitellen liittovaltio, joka näyttää menestyvän ja nousevan valtaan. Mutta sitten se ikään kuin haavoittuu ja on jo kuolemaisillaan. Kun näyttää siltä, että sen tarina oli siinä, se elpyykin uudestaan ja koko maailma seuraa ihmetellen tuon petovaltion uutta nousua!

Ainakin itse seuraan mielenkiinnolla Euroopan nykyistä yhdentymistä, enkä ihmettelisi, vaikka Euroopan yhdentymispyrkimys välillä näyttäisi sammuvan ja loppuvan. Britannian lähtö EU:sta v. 2020 oli joka tapauksessa jo kova isku Euroopan yhdentymiselle. Saman suuntaista kehitystä voi tulla lisää, koska esim. Puola ja Unkari ovat tällä hetkellä omalla tavallaan kiikuttamassa yhteistä venettä. Itse uskon, että EU tulee nykyisessä muodossaan hajoamaan, mutta sen raunioille tulee nousemaan lopullinen petovaltio.