5. Raamatun toteutuneita profetioita

Kuvassa on viisi keskeistä Raamatun ennustusta, joista kolme on jo täysin toteutunut ja neljäs (evankeliumin julistaminen kaikkeen maailmaan) kovaa vauhtia toteutumassa. Ainoastaan yksi, eli Jeesuksen takaisin tuleminen on toteutumatta, mutta sekin täyttyy varmasti aikanaan. Tilan puutteen vuoksi olen ottanut jokaiseen kohtaan vain joitakin Raamatun kohtia, mutta nekin antavat jo selvän kuvan Raamatun profetioiden luotettavuudesta.

Kristittyinä tiedämme, että Vanha Testamentti on täynnä Messias-ennustuksia, jotka toteutuivat Jeesuksen tullessa maailmaan. Yllä olevassa kuvassa on vain pari tunnetuinta ennustusta, jotka molemmat löytyvät Jesajan kirjasta. Luvun 53 kuvaus Herran kärsivästä palvelijasta on jopa niin osuva, että juutalaiset eivät sitä edes mielellään haluaisi lukea. (Lisää näitä toteutuneita ennustuksia löydät raamattuluentosarjasta "Vanhan Testamentin Messias ennustuksia").

Jo Mooses aikanaan ennusti, että syntiensä vuoksi israelilaiset joutuvat aikanaan pakkosiirtolaisuuteen ja heidät hajotetaan muiden kansojen sekaan. Nuo ennustukset toteutuivat osittain jo Assyrian ja Babylonian vankeuden aikana 700-500 -luvuilla eKr., mutta lopullisesti ne toteutuivat 100-luvulla jKr., kun juutalaiset roomalaisten toimesta karkotettiin pois Jerusalemista ja omasta kotimaastaan.

Juutalaiset joutuivatkin sitten olemaan maanpaossa liki kaksituhatta vuotta, ja maa suurelta osin autioitui. Uskon, että monet vilpittömät Raamatun lukijat ja tutkijat joutuivat vuosisatojen ja jopa tuhansien aikana ihmettelemään, miksi kuitenkin Raamatun ennustukset selvästi kertovat, että Israelin valtio ja Jerusalemin kaupunki tulisivat olemaan lopunajan näyttämöllä keskeisesssä asemassa. Tänään emme tarvitse enää ihmetellä. Voisi sanoa, ettei ole päivää, jolloin Israel ja Jerusalem eivät olisi maailman politiikan polttopisteessä ja uutisoinnissa, ja näin tulee varmasti olemaan Jeesuksen takaisin tuloon saakka.

Itse asiassa juutalaisten paluu takaisin kotimaahansa on yksi eniten profetoituja asioita Raamatussa. Joidenkin laskujen mukaan se on profetoitu siellä yli 40 kertaa. Juutalaiset ovat siis palanneet ja palaamassa takaisin kotimaahansa ja jälleenrakentavat sitä valtavalla vauhdilla. Tuohon juutalaisten paluuseen liittyy mielenkiintoinen ennustusten yksityiskohta, joka jopa kertoo, kuinka paluu tapahtuu. Jesaja kuvaa Israelin lasten paluuta sanomalla: "Keitä ovat nuo, jotka lentävät niinkuin pilvet ja niinkuin kyyhkyset lakkoihinsa?", (60:8). Koskaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa paluumuutto ei olisi voinut tapahtua lentämällä, kuten meidän aikanamme!

Uuden testamentin ennustuksista yksi tähän asti selvimmin toteutuneita ja toteutumassa olevia, on evankeliumin sanoman vieminen kaikkeen maailmaan. Meidän on syytä muistaa, että loppujen lopuksi se joukko oli pieni, jolle Jeesus kaksi tuhatta vuotta sitten uskoi tehtävän viedä sanomaa eteenpäin. Inhimillisesti ajatellen tehtävä olisi ollut mahdoton suorittaa, mutta tänä päivänä se on suurimmaksi osaksi jo suoritettu. Se. mikä vielä puuttuu, voidaan nykyajan viestintätekniikalla saattaa loppuun kenties hyvinkin nopeassa aikataulussa, jopa ns. suljettuihin maihin.

Enää on siis yksi merkittävimmistä Raamatun ennustuksista toteutumatta, eli Jeesuksen takaisin tuleminen. On merkille pantavaa, että Raamatussa on enemmän juuri Jeesuksen toiseen tulemukseen liittyviä profetioita kuin ensimmäiseen tulemukseen. Saamme siis uskoa, että ennen pitkää tuo viimeinenkin ennustus toteutuu, ja Kristus tulee Kuningasten kuninkaana maailmaan.

Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että koskaan aikaisemmin maailman historiassa ei ole toteutunut niin paljon Raamatun profetioita niin lyhyessä ajassa kuin nykyään. Ja tuntuu, että vauhti vaan kiihtyy. Paavalihan kirjoittaa Roomalaiskirjessä: "Sillä sanansa on Herra toteuttava maan päälä lopullisesti ja rutosti", (9:28).