58. Kuudes pasuuna

Kuudes pasuuna tuo mukanaan erään mielenkiintoisimmista Raamatun ennustuksista liittyen nykyaikaan. Siinä ennustetaan suuresta sotajoukosta, joka tulee Israelista katsottuna idästä päin eli auringon noususta. Tuon sotajoukon lukumääräksi sanotaan kaksikymmentä tuhatta kertaa kymmenen tuhatta. Kun suoritamme laskutoimituksen, saamme tulokseksi kaksisataa miljoonaa.

Johannekselle ilmoitettiin siis kaksituhatta vuotta sitten asia, jota hän ei inhimillisellä päättelykyvyllä olisi millään pystynyt arvaamaan. Siihen aikaan eli koko maailmassa nykyarvioiden mukaan noin kolmesataa miljoonaa ihmistä. Johanneshan ei tietenkään tiennyt tuota lukua, mutta joka tapauksessa hänestä itsestäänkin tuo luku tuntui käsittämättömän suurelta. Siksi hän ikään kuin selittelee ja toistaa tuon asian vakuuttelemalla: ”minä kuulin niiden luvun” (jae 16). Tänä päivänä tiedämme, että noin suuri armeijakunta on mahdollista. Mutta tänäänkin se on mahdollista Israelista katsottuna vain yhdestä suunnasta, eli Eufrat-virran takaa! Jo yksistään Kiinan, Pakistanin ja Intian väkimäärä on yhteensä noin kolmetuhatta miljoonaa (kolme miljardia) ihmistä. Erään tilaston mukaan yksin Kiinalla on tänään irrotettavissa 280 miljoonaa miestä asepalveluun! Johannes myös kertoo, miltä tuo ratsuväen joukko näytti, joista enemmän seuraavalla sivulla.

Usein on kiinnitetty huomiota, että sekä kuudes pasuuna että kuudes vihan malja ovat samankaltaisia. Molemmissa kerrotaan auringon noususta eli idästä tulevista kuninkaista. Itse ymmärrän, että niissä on yksi ratkaiseva ero. Kuudennen pasuunan kohdalla he tulevat hyökkäävänä sotajoukkona, jonka seurauksena kolmas osa ihmiskunnasta tuhoutuu. Näyttää siltä, että tuossa vaiheessa heillä ei ole vielä valtuutusta käydä Israelin kimppuun. Sitä vastoin kuudennen vihan maljan kohdalla idän kuninkaat näyttävät tulevan liittolaisina, kun saatanallinen Antikristuksen henki saa valheillaan kaikki maan piirin kuninkaat kokoontumaan Harmagedonille tarkoituksena tuhota Israel!

Kuudennen pasuunan kohdalla kerrotaan myös eräästä väkevästä enkelistä, jolla on kädessään avattu kirjanen (10:1,2). Tuo kirjanen, josta käytetään myös sanontaa kirjakäärö (10:8), eroaa joissakin suhteissa kirjakääröstä, jonka sinetit Karitsa avasi (luku 6). Yksi ero on se, että väkevän enkelin kädessä oleva kirjakäärö ei ole sinetöity, vaan se on avattu. Tällä kirjakääröllä näyttää olevan selvät yhtymäkohdat profeetta Hesekielin vastaan ottamaan kirjakääröön (Hes. 2:8-10). Väkevä enkeli seisoo sekä maan, että meren päällä. Raamatun symboliikan muistaen, tuo enkeli siis seisoo sekä Israelin että pakanakansojen päällä. Niinpä Johannekselle sanotaan, että hänen tulee taas profetoida monista kansoista ja kansanheimoista ja kielistä ja kuninkaista!

Kirjanen oli Johanneksen suussa makea kuin hunaja, mutta sen syötyään hänen vatsassaan karvasteli. Olen miettinyt, viitataanko tällä tämän jälkeen alkavaan kolme ja puoli vuotta kestävään Antikristuksen hallinta aikaan. Antikristuksen lupaukset tulevasta hallintavallastaan ovat varmasti hunajaa makeammat, mutta totuus tulee olemaan ihmiskunnalle karvastakin karvaampi!