65. Seitsemäs malja

65. SEITSEMÄS MALJA

Seitsemäs malja, joka vuodatetaan ilmaan, tuo mukanaan todella suuria luonnonmullistuksia ja katastrofeja. Ensiksikin sanotaan, että tuli salamoita ja ukkosenjylinää ja niin suuri maanjäristys, ettei sen vertaista ole ollut koskaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa. Maanjäristyksen seurauksena mm. ”se suuri kaupunki meni kolmeen osaan, ja kansojen kaupungit kukistuivat.” (Ilm. 16:19). Tuolla suurella kaupungilla ilmeisesti viitataan Jerusalemiin. Ainakin muutamaa lukua aikaisemmin Jerusalemista käytetään tuota nimitystä (11:8). Lisäksi sanotaan, että kaikki saaret pakenivat, eikä vuoria enää ollut! Kuudennen sinetin kohdalla sanotaan vuorista ja saarista, että ”kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa” (6:14). Ilmeisesti kaikessa edellä sanotussa on kyse jopa mannerlaattojen suurista liikkeistä!

Tähän viimeiseen maljaan liittyy vielä eräs järkyttävä vitsaus: ”Ja suuria rakeita, leiviskän painoisia, satoi taivaasta ihmisten päälle; ja ihmiset pilkkasivat Jumalaa raesateen vitsauksen tähden, sillä se vitsaus oli ylen suuri.” Leiviskähän on painoltaan noin 20 – 50 kg! Mistä nuo rakeet ovat peräisin, jää tietysti arvoitukseksi, mutta joitakin vuosia sitten kerrottiin tiedejulkaisuissa asteroidivyöhykkeestä, joka löytyi Marsin ja Jupiterin välistä. Tuo vyöhyke koostuu miljardeista kappaleista, jotka ovat kiveä ja jäätä. Jumalalle on tietysti mahdollista kehitellä tuohon hetkeen suuret raekimpaleet vaikka tyhjästä, mutta väkisinkin tulee mieleen noita artikkeleita lukiessa eräs Jobin kirjan kohta. Jumala kysyy siinä Jobilta: ”Oletko käynyt lumen varastohuoneissa, ja oletko nähnyt rakeiden varastot, jotka minä olen säästänyt ahdingon ajaksi, sodan ja taistelun päiväksi?” (Job 38:22, 23).

Raamatusta löydämme kohtia, joka kertovat kuinka vuosituhansia sitten Jumala käytti tuota samaa asetta taistellessaan kansansa Israelin vihollisia vastaan. Ensinnäkin, vapauttaessaan kansansa Egyptin orjuudesta, Jumala käytti seitsemäntenä vitsauksena rajua raesadetta (2. Moos. 9:23-25). Tuo raesade oli niin rankka, että se tuhosi Egyptin maassa ihmisiä, eläimiä, kasvillisuutta ja jopa pirstoi puita! Toinen kertomus löytyy Kanaanin maan valloituksen yhteydestä. Joosuan aikana amorilaisten kuninkaat taistelivat Israelia vastaan, ja heidän paetessaan Israelia ”heitti Herra taivaasta heidän päällensä isoja kiviä, koko matkan Asekaan asti, niin että he kuolivat; niitä, jotka kuolivat raekivistä, oli useampia kuin niitä, jotka israelilaiset surmasivat miekalla.” (Joosua 10:11).

Tämä viimeinen vihan malja on niin hirvittävä ja ilmeinen, ettei se todellakaan voi jäädä keneltäkään huomaamatta. Kun jotkut Raamatun selittäjät väittävät, että mitään uskovien ylös tempausta ei ole, vaan Jeesus tulee ainoastaan yhden kerran aikojen lopulla kaikkien nähtävällä tavalla, viimeistään tämä vitsaus kumoaa heidän väitteensä. Jos Raamattuun uskovat seurakunnan jäsenet olisivat vielä maailmassa, totta kai he voisivat kerätä taivaalta sataneita rakeita, punnita ne ja havaita, että nyt ollaan viimeisen vihan maljan kohdalla. He tietäisivät, että nyt on Jeesuksen takaisin tulon hetki käsillä. Kuinka silloin toteutuisi Raamatun ennustus, joka sanoo, että ”sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee” (Matt. 24:44).