64. Saalista saamaan

64. SAALISTA SAAMAAN

On vielä eräs syy, joka voi saada kaikki kansat kilvan ryntäämään Israeliin. Löytyykö sen alueelta niin runsaat luonnonrikkaudet, että se houkuttelee kansakunnat saaliin jakoon? Oikeastaan aika selvän viitteen tähän antaa Hesekielin kirjan kertomus Googin sodasta. Siellähän sanotaan Googista: ”Sinä aiot saalista saada, ryöstettävää ryöstää”, (Hes. 38:12,13). Myös joidenkin muiden kansojen johtajat kyselevät häneltä: ”Oletko sinä menossa saalista saamaan, ryöstettävää ryöstämään?”

On oikeastaan ihme, että näihin aikoihin saakka Israelista ei ole löytynyt mitään suurempia luonnonrikkauksia. Sitä vastoin monet naapureina olevat arabivaltiot ovat jopa ”kylpeneet öljyrikkauksissa”! Mutta vuoden 2011 alussa saimme lukea uutisen, joka kertoi Israelin rannikolta löytyneestä suuresta kaasuesiintymästä, suurimmasta koko sen historian aikana. Israelin merialueelta on lisäksi löydetty suuria öljyesiintymiä. Jo tässä vaiheessa noilla löydöillä on ollut merkittävä vaikutus joidenkin maiden reagointiin. Saiko se esim. Venäjän presidentin Vladimir Putinin rukoilemaan kipa päässä temppelin Länsimuurilla, kun hän vieraili Jerusalemissa kesäkuussa 2012?

Viime vuosien aikana noita öljy- ja kaasuvarantoja on löytynyt lisää mm. Välimeren pohjasta. Raamatun profetiat antavat ymmärtää, että noita luonnonrikkauksia voi vielä löytyä enemmänkin. Kun Jumalan mies Mooses siunasi ennen kuolemaansa Israelin eri heimot, viittasi hän mm. Sebulonin, Isaskarin ja Asserin kohdalla merten rikkauksiin, hiekkaan kätkettyihin aarteisiin ja öljyyn!