46. Toinen sinetti

Toisen sinetin avaaminen on suuri vastakohta ensimmäiselle sinetille. Valkoinen hevonen muuttuu tulipunaiseksi, veren väriseksi, ja sillä on valta ottaa rauha pois maailmasta. Siis valheellinen rauhan aika muuttuukin yhtäkkiä sodaksi. Antikristus, joka aluksi näyttäytyi rauhan lähettilääksi, paljastaakin todelliset kasvonsa. Mutta maailman on liian myöhäistä katua, koska Antikristukselle on jo annettu liikaa valtaa. Siis huomaa, että Antikristus ei saa kerralla täyttä valtaa, vaan joutuu taistelemaan siitä.

Itse ymmärrän, että Danielin kirjan 8. luvun loppu kertoo samasta tapahtumasta. Siellähän sanotaan, että lopun ajalla nousee kuningas, joka on kasvoilta röyhkeä ja juonissa taitava. Keskellä rauhaa hän tuottaa turmion monille (8:23-25). Tässä olevat sanat rauha ja turmio täsmäävät hyvin yhteen Paavalin tessalonikalaiskirjeessä käyttämille sanoille. Paavali sanoo, että lopun aikana ihmiset sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään; silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio", 1. Tess. 5:3.

Ehkäpä sodan laajuutta kuvastaa sana ”suuri miekka”. Kuitenkaan ei ole kysymys viimeisestä sodasta, vaan Ilmestyskirjassa kuvataan vielä tämänkin jälkeen seurauksiltaan pahempia sotia. Mutta jo tämä antaa esimakua, mikä saatanan todellinen ja lopullinen tarkoitus on: sehän on aina tappaa ja tuhota! Saatana ei edes voi tulla todellisena rauhan lähettiläänä. Hänestähän sanotaankin ”sinä kansojen kukistaja” (Jes. 14:12). Ymmärrän, että tuo Jesajan kirjan kohta, jossa puhutaan Baabelin kuninkaasta, on vertauskuvallinen viittaus niin saatanan lankeemukseen kuin Antikristuksen kukistumiseen! Sitä vastoin, kun Jeesus syntyi maailmaan, ylisti enkelikuoro Jumalaa: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto.” (Luuk. 2:14).

Voin oikeastaan sieluni silmin kuvitella tuon päivän. Ihmiskunta on tuohon mennessä halunnut torjua kaiken, mikä on vähänkin liittynyt puhtaaseen kristilliseen uskoon ja raamatullisuuteen. Jumalalla on ollut hyvä tahto koko ihmiskuntaa kohtaan, mutta Jumalan tahto on järjestelmällisesti työnnetty sivuun. Ihmiset ovat sitä vastoin ottaneet Antikristuksen suurin odotuksin vastaan. Toisen sinetin kohdalla tulee totuuden hetki, Antikristus ei tuonutkaan tullessaan rauhaa, vaan miekan!

Kuten olen edellisillä sivuilla sanonut, ymmärrän, että uskovat ovat maailmassa vielä näiden sinettien aikana. Siksihän Jeesus sanookin omilleen rohkaisevat sanat: ”Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu.” (Matt. 24:6).