76. Jeesus sanoo

Olen tähän kuvaan valinnut joitakin UT:n kohtia, jotka sisältävät lopunaikaan liittyviä Jeesuksen antamia ohjeita opetuslapsilleen. Ennen kaikkea Jeesus varoittaa väkevästä eksytyksestä, joka tulee jopa tunnustekojen ja ihmeiden voimalla, niin että valitutkin ovat vaarassa eksyä, (Matt. 24:24). Kuinka tärkeää meille uskoville tänä aikana on tuntea Jumalan sanaa yhä paremmin. Jumalan sanaa käyttäen Jeesuskin torjui saatanan kiusaukset erämaassa. Toinen tärkeä asia on rukouksessa valvominen.

Kuinka profeetallinen tuo Jeesuksen varoitus päihtymyksestä, juoppoudesta ja elatuksen murheista onkaan! Jeesus aivan kuin näki, että ne ovat viimeisen ajan uskovienkin suurena vaarana ja kiusana.

Viime vuosina on ollut mahtavaa huomata, että keskinäinen rakkaus on saanut kasvaa valvovien uskovien keskuudessa. Uskovat eri kirkkokunnista näkevät yhteisen vihollisen, sen sijaan, että olisimme jatkuvasti tukkanuottasilla keskenämme. Uskon, että mitä lähemmäksi Jeesuksen toista tulemusta tullaan, sitä enemmän Pyhä Henki vaikuttaa tätä rakkautta omiensa keskuudessa.

Joka tapauksessa uskovina emme tarvitse odottaa lopunaikaa pelonsekaisin tuntein. Vaikka Raamattu kertookin hirvittävistä ahdistuksista ja vitsauksista, jotka ihmiskuntaa kohtaavat, voimme Jeesuksen omina kuitenkin nostaa päämme, kun näemme tuon kaiken alkavan tapahtua. Kaikki tapahtuu sittenkin Taivaallisen Isämme sallimuksesta, ja Hän pitää omistaan huolen. Raamattu ei siis missään kohtaa kehota Jeesuksen omia odottamaan lopun tapahtumia pelokkaina ja levottomina, mutta kylläkin valvovina!